Una jornada diferent!

Ara que ja ha passat un temps, és el moment de reflexionar sobre com ha afectat la situació actual a la 17a Setmana de la Comunicació, com l'hem afrontat, quins canvis hem hagut de fer, quines diferències hi ha hagut d'altres anys, i sobretot que hem après d'ella!

Quan encara faltaven algunes setmanes per la jornada, estàvem tots molt nerviosos i amb moltes ganes de preparar-la, de conèixer els ponents, i de sobretot compartir-ho amb vosaltres. Quan vam veure que la situació del país es veia afectada per la COVID-19, vam viure uns certs moments d'incertesa, però això no ens va frenar ni molt menys a tirar-la endavant, sinó que vam continuar amb més il·lusió que mai.

Per primer cop en la història del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida, la Setmana de la Comunicació no es faria presencialment. Tot i ser un repte complicat, ja que cada un de nosaltres estàvem a diferents ciutats, aquest inconvenient no va evitar que portéssim la Setmana. Vam organitzar la jornada i vam solucionar les nostres discrepàncies a través d'una pantalla, per tal de brindar un succés irrepetible.

Però no tot són desavantatges, altres anys les ponències es veien limitades per l'aforament de les sales del claustre, fent que no tothom pugues assistir, aquest any hem aconseguit que tothom que volgués veure'ns no tingues cap mena d'impediment. Tot i que, cal tenir en compte que la pandèmia actual és una situació dura i complicada per tothom, per la qual cosa comprenem, que la gent tingues altres prioritats, abans de seguir la setmana.

A diferència d'altres anys el fet de conèixer els ponents en persona, no ha estat possible, així i tot hem estat capaços de conèixer-los per videotrucades, que tot i no ser tant ''proper'', ens han fet sentir com si estiguéssim amb ells com a casa seva. L'experiència no ha estat ni millor ni pitjor, ha estat diferent, l'increïble és que s'hagi pogut dur a terme la jornada, fa uns anys segurament hagués estat impossible o molt complicat, i hagués estat cancel·lada.

Hi han hagut departaments que han hagut de suprimir-se, com per exemple el de la Jornada de Portes Obertes, ens sap greu no haver pogut mostrar les instal·lacions, però així i tot, els departaments s'han reubicat per tal de poder recolzar altres. Amb tot això, hem après a utilitzar noves eines, a adaptar-nos, a treballar junts i sobretot a comunicar-nos.