Parlem sobre Gabriela WienerFITXA TÈCNICAGabriela es defineix com una persona atrevida, curiosa, directa i sense escrúpols. No pot tractar un tema sense sotmetre’s com la protagonista de la història o viure-ho des de la seva mateixa pell. De fet, molts dels seus lectors la descriuen com una dona hipersexual, liberal, en permanent estat d’excitació i divertida. S’involucra en situacions de tot tipus per veure fins on són capaços d’arribar els seus límits, ja que mai li ha agradat posicionar-se com a una narradora neutral. No evita absolutament res a l’hora de provar noves experiències, inclús ella declara que l’experiència l’ha tornat cada cop més selectiva a l’hora d’exposar el seu cos. Això no obstant, ella confessa tenir una vida molt tranquil·la que no només busca situacions adrenalítiques.

“En realidad siempre hay que tomarse más enserio la vida que la literatura, sino pareceríamos uno de esos personajes de Soñadores de Bertolucci o de Before Sunrise.”
Wiener (2013)

No obstant tot el recull d’experiències viscudes, no en qualifica cap com a més important perquè fins i tot quan arribava d’una investigació pensant que no tenia material suficient per a realitzar la seva tasca, finalment connectava al paper les coses del món amb el seu sentit. I això només s’aconsegueix amb la literatura.

Sexografías va ser el seu primer llibre i el qual la va consolidar com a una de les veus més arriscades i originals de la crònica hispanoamericana. Va demostrar que el límit era ella mateixa i el que és més: li agradava forçar-lo.

Continua la seva tasca amb el llançament de Nueve Lunas, dedicat completament a l’embaràs de la seva filla. És el resultat d’una autobiogràfica i una exploració sobre els tabús que es creen al llarg dels nou mesos que dura la maternitat. Apropa al lector als dubtes i pors de la gestació i la responsabilitat que comporta fer-te càrrec d’una persona durant tota la teva vida.

Per últim, destaquem la seva última obra Llamada Perdida, una recopilació de cròniques autobiogràfiques que parlen sobre la rutina, els temors i les fantasies. La ironia i l’humor són els recursos utilitzats per submergir al lector en successos del món real des de la perspectiva d’una dona.
Si us voleu embarcar en el món de la Gabriela i totes les seves experiències, des de la 15ª Setmana de la Comunicació us recomanem que escolteu el següent podcast del nostre Ivoox oficial, el qual relata un petit fragment del ja mencionat Llamada Perdida. La informació d'aquesta entrada ha estat extreta de:
«Reseña: Llamada perdida - Gabriela Wiener (Malpaso)». Cruces de caminos. (2012-2018). Extret de: http://crucesdecaminos.blogspot.com.es/2015/03/resena-llamada-perdida-gabriela-wiener.html

«Entrevista exclusiva con la escritora i periodista peruana Gabriela Wiener». America’s Quarterly. (2007-2018). Extret de:
http://www.americasquarterly.org/gabriela-wiener

«Gabriela Wiener, desde lo más íntimo». Fucsia. (2013-2018). Extret de:
https://www.fucsia.co/actualidad/personajes/articulo/entrevista-con-gabriela-wiener/50641