Merlí, Les Coses Grans i Nit i Dia són les sèries que han obert la Setmana de la Comunicació.

La 14a Setmana de la Comunicació ha començat amb puntualitat després de passar mesos organitzant l'edició d'aquest any. Com sempre, la jornada s’ha iniciat amb el dia de portes obertes de la UdL. Els alumnes de batxillerat de diversos instituts propers a Lleida han començat per visitar les instal·lacions del Magical per a després assistir a la primera ponència del dia.

La setmana ha estat introduïda pel rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, la degana de la Facultat de Lletres, Carme Figuerola, el director de la Càtedra de Comunicació i Periodisme, Miquel Pueyo i el Responsable i Coordinador del Grau de Comunicació i periodisme, Jorge Nieto. La presentació ha estat interrompuda per un conjunt d'alumnes de les diferents Assemblees de les Facultats de la UdL per tal de demanar la dimissió del present rector. Això ha suposat una petita pausa en la qual els membres de les assemblees han expressat la seva opinió i s'ha seguit amb l'ordre previst del dia sense altres incidències.


La primera ponència ha estat protagonitzada per l'actor Adrian Grösser i el guionista Héctor Lozano de la sèrie Merlí. La conferència s'ha desenvolupat en clau d'entrevista en la qual hem pogut descobrir alguns dels secrets de la sèrie d'èxit de TV3. Els alumnes també han tingut l'oportunitat de poder preguntar i compartir les seves opinions, fins i tot hi ha hagut temps per deixar moments divertits. Tot i això, el guionista ha deixat clara la seva postura en vers les crítiques que ha rebut per manca de diversitat i que "la sèrie reflecteix la realitat, però no és la realitat. Sempre estàs exposat a la crítica, facis el que facis”.


La jornada ha continuat amb la xerrada de l'actor i director Roger Coma, qui a partir de la seva experiència creant la seva pròpia web-sèrie des de zero, Les Coses Grans, ens ha deixat la seva peculiar visió d'aquells moments tant quotidians i banals com l'origen de petites històries. Una conferència que ha fet riure a tothom jugant amb la contradicció que tant ha confessat que li encanta.


Per finalitzar el dia hem tingut la presència del guionista de Nit i Dia, Jordi Galcerán. El conferenciant ha explicat el procès de creació de la sèrie, així com alguns "tips" sobre com vendre un guió a una televisió o productora. Una de les reflexions destacables ha estat l'encoratjament dels alumnes a fer moltes coses, per petites que siguin, dins de l'àmbit que els hi interessa per poder arribar als seus objectius. Tot i que "la sort juga un paper important".

Crònica: Tamara Dacal
Equip de Fotografia: Almudena Martínez, Catalina Bover, Nerea Zuriguel, Anna Badia
Gravació i edició de vídeo: Oscar Manyoses, Marc Miranda, Oleksandre Ladyzhenskyy
Redacció i locució vídeo: Pascual Labarta