14a Setmana de la Comunicació (Carregant...)

La ficció seriada serà la temàtica principal d’aquesta 14a edició de la Setmana de la Comunicació organitzada pel grau de  Periodisme i Comunicació Audiovisuals de la Universitat de Lleida

El 10 de gener de 1999, la cadena americana HBO va estrenar la que seria, segons molts experts del món televisiu, la sèrie que marcaria un abans i un després en el món de la ficció televisiva. “Los Soprano” va arribar a la pantalla per iniciar l'anomenada  “Tercera Edat d’or” de les sèries. Des de llavors, la producció seriada ha anat en augment i la seva difusió ha viscut un gran creixement, convertint-se en una activitat primordial per gran part de la població. 

Entre els dies 3 i 6 d'abril del 2017, a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida es realitzarà la 14a Setmana de la Comunicació, on es debatrà sobre  la narrativa seriada, tant en la ficció com en els docudrames i tant des del punt de vista de la creació com de la narrativa i la distribució.  En l'actualitat trobem una gran quantitat d’aparells, eines i sistemes diferents on poder consumir els continguts audiovisuals. No solament els visualitzem en la televisió, si no que també ho podem fer a través de les xarxes, el servei a la carta o les plataformes de vídeo a demanda. 

 La  14a Setmana de la Comunicació, organitzada en gran part pels alumnes del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, començarà el dia 3 amb la popular Jornada de Portes obertes per tots aquells alumnes de batxillerat que, en un futur molt proper, vulguin cursar algun grau en la nostra Facultat.

De moment, a més de cinc mesos vista, només podem confirmar un acte de la Setmana. Serà una conferència sobre l’animació en la ficció, duta a terme en col·laboració entre la Universitat de Lleida i l’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació. Però ben aviat  anirem  actualitzant tota aquella informació referent als actes i als ponents que aniran completant el programa definitiu.

És important mencionar que durant aquests dies d’abril, del 3 al 6, no s’impartiran les respectives classes de la Facultat ja que ens centrarem en aquesta Setmana de la Comunicació, de principi a fi. 

De part dels alumnes i professors organitzadors d’aquesta 14a Setmana de la Comunicació, animem a tothom a assistir a les diferents ponències i actes que es duran a terme. Omplim la Facultat de Lletres de ficció televisiva, websèries i docudrames!

Imatge relacionada

Redacció: Sergi Guiu, Alba Cases i Melissa Tomey.