Benvinguts a la 13a Setmana de la Comunicació
Amb aquesta publicació, donem el tret de sortida a la que serà la 13a Setmana de la Comunicació, que cada any és organitzada pel Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida, i que tindrà lloc de l'11 al 15 d'abril d'aquest any 2016. Aquesta edició du per títol “Violència i terror en els mèdia” i estarà centrada en com es tracta la violència als mitjans, tant a nivell periodístic com a al món de la ficció. Això dividirà la setmana en dos blocs de ponències clarament diferenciats.

Ja des d'avui, anirem informant de totes les activitats que tindran lloc durant la setmana. A més, a través d'aquest blog, presentarem a cadascun dels protagonistes de les conferències que s'aniran succeint durant aquests cinc dies, a la vegada que compartirem les cròniques diàries un cop comencin les jornades.

També hem habilitat ja les nostres xarxes socials. Amb aquestes volem dotar d'un major dinamisme i interactivitat a tot el que envolta la Setmana. Al Facebook podreu estar al dia de tot el que publiquem al blog i de com serà el funcionament de la setmana. Si sou més de Twitter, al nostre, trobareu la xarxa més activa i amb la que volem atansar-nos més a vosaltres. Finalment, a la novetat d'aquest any, Instagram, descobrireu l'altra cara de tot el que serà, i ja està sent, l'organització de la Setmana. Podeu trobar els enllaços a totes aquestes xarxes a la portada del blog.

A continuació, us deixem la programació definitiva de les conferències que es duran a terme durant la Setmana.


DILLUNS 11 D’ABRIL

12.00: “La informació com a espectacle”, a càrrec del periodista i director de cinema Carles Porta. (Sala d’Actes de la Facultat de Lletres)

16.15: Inauguració de la 13ª Setmana de la Comunicació per part del Rector de la Universitat de Lleida.

“La crònica de successos en el periodisme narratiu”; a càrrec del periodista i escriptor Carlos Quílez.

18.30: “Misoginia y clasismo en los relatos del caso Enriqueta Martí, "la Vampira del Raval", a càrrec de la Doctora Elsa Plaza.


DIMARTS 12 D’ABRIL

16:00: “Claves para informar sobre los sucesos para prevenir contra el crimen”, a càrrec del periodista Francisco Pérez Abellán.

18.00: “Violència i periodisme. El món vist per un reporter”, a càrrec del fotoperiodista Bru Rovira.


DIMECRES 13 D’ABRIL

16.00: “T de terrorisme” a càrrec del periodista Nicolás Valle.

18.00: "Informar sobre la violència masclista" a càrrec de la periodista Arantza Díez.


DIJOUS 14  D'ABRIL

11.00-13.00:  “Blues y balas, desarrollando un juego que no es para todos los publicos (1)”. Seminari sobre el videojoc a càrrec de Ramón Nafria.

16.00: “La producció i direcció en el gènere de terror:  De 'El Orfanato'  a 'Secuestro', a càrrec de la productora i directora de cinema Mar Targarona.

18.00: “La seducció de l'assassí a les sèries de televisió”, a càrrec de la Doctora Raquel Crisóstomo.


DIVENDRES 15 D'ABRIL 

11.00-13.00:  “Blues y balas, desarrollando un juego que no es para todos los publicos (2)”. Seminari sobre el videojoc a càrrec de Ramón Nafria.

17.00: “Como petarlo fuertote en Youtube: de Internet a la tele” a càrrec del youtuber David Suárez.

19.00; Taula Rodona “Assassins confessos”, amb la participació de Sebastià Bennasar, David Marín, Sílvia Maians i Emili Bayo. Moderada per la periodista Anna Sàez.