Segueix la 12ª Setmana de la Comunicació de la UdL

El periodista digital Jordi Pérez Colomé i el responsable de l’Ara.cat, Isaac Salvatierra,  han protagonitzat les conferències del tercer dia de la Setmana de la Comunicació a la Facultat de Lletres de la UdL. Les dues conferències s’han fet a la Sala Víctor Siurana amb una àmplia assistència per part d’alumnat i professorat del Grau en Periodisme i Comunicació Audiovisuals.

Isaac Salvatierra, responsable de l’Ara.cat, i com s’ha anunciat avui, professor del futur Màster de la UdL en Creació d’empreses audiovisuals i convergència digital, ha explicat els grans avantatges que Internet ofereix al periodisme. En un moment en que tothom pot accedir a les fonts, “els periodistes hem de fer millor el nostre treball”, aprofitant els recursos que ofereix la xarxa com la globalitat, el llenguatge multimèdia o la interactivitat amb la comunitat d’usuaris. A més, ha destacat la exactitud amb que es pot conèixer al lector i “el que funciona i el que no funciona gràcies a la xarxa”.L’expert en política internacional Pérez Colomé, a Per què és el millor moment per ser periodista?, ha parlat de com els joves estudiants de periodisme han de trobar un nínxol de mercat on establir-se per a donar-se a conèixer i guanyar-s’hi la vida. L’autor de llibres com “La historia de tres campañas: Por qué Obama ganó otra vez” o “Cómo escribir claro” ha animat als assistents a “captar l'atenció dels lectors donant un valor afegit a la informació que donem” i a “explicar els fets importants que determinen el futur d’un país”, uns fets que “no passen als parlaments”.

Demà es clausura la 12ª Setmana de la Comunicació amb una conferència de la ex-corresponsal de TVE Rosa Mª Calaf i una taula rodona sobre mitjans independents moderada pel president de la demarcació de Lleida del Col·legi de periodistes, Rafa Gimena. Finalment, es presentarà el Premi UdL-Ibercaja Llums, Càmera i Acció!, que permetrà produir gratuïtament al Magical Media la idea proposada per la persona guanyadora.

Redacció: Larisa Neamtu, Isabel Lérida, Joan Cama, Cristina Roig.
Fotografia: Marina Roig