Què us ha semblat la Setmana de la Comunicació?Any rere any, acabada la Setmana de la Comunicació es comparteix per les diverses xarxes socials una enquesta elaborada pels organitzadors d'aquest esdeveniment. Consisteix a obtenir les diverses opinions i valoracions de totes les persones que han participat, tant directament com indirectament, amb aquests actes; amb la finalitat de poder anar millorant amb el pas del temps en les diferents edicions.

Inicialment ens hem centrat a saber quin públic hem tingut durant aquesta edició. Sense trobar-hi molta variació, així que com cada any, la majoria del públic han set estudiants del mateix grau de Comunicació i Periodisme Audiovisual però de diferents cursos.

Analitzant aquesta Setmana de la Comunicació tan diferent, s'ha considerat que hi ha hagut una bona informació prèvia de l'esdeveniment. Tanmateix, en circumstàncies d'assistència i horaris, més de la meitat han afirmat que aquesta situació els ha ajudat en ser-hi presents. Tot seguit, valoren positivament el fet que la Setmana de la Comunicació hagués tirat endavant en la seva elaboració i no en la cancel·lació d'aquesta edició.

Endinsant-nos en els actes elaborats mitjançant les videoconferències, un bon tant per cent va assistir-hi en el moment del llançament; tot i això, un altre nombre de persones no va poder-hi ser per motius personals, però que sí que ho va visualitzar després des de la plataforma de YouTube. Entre ells, el públic ens confessa que va ser partícip per una part per interès propi dels temes tractats i també pel fet d'haver de realitzar tasques acadèmiques dels actes. A la vegada, sabíem que un dels problemes a l'hora de fer-ho virtualment podia ser la connexió del nostre públic, o el col·lapse d'algunes plataformes; així i tot, els resultats ens han mostrat que pocs d'ells van tenir problemes a l'hora de connectar-se via streaming als actes de les ponències.

Seguidament s'ha realitzat una anàlisi en les diverses xarxes socials, on hem descobert que les que van arribar tenir més influència van ser Instagram, YouTube i Twitter. Contant que els sorteigs de llibres, a Instagram, han sigut molt atractius i cridaners pel públic. Públic que ens ha deixat una valoració bastant positiva a tot el grup d'organització de l'esdeveniment. També com a millores en un futur, ens anotem diverses recomanacions del públic com per exemple: ''Enfocar les preguntes a la professió'' i ''Millorar les activitats de totes les ponències''.

Per acabar l'enquesta, s'han demanat al públic diferents propostes i temàtiques relacionades amb el grau de Comunicació i Periodisme Audiovisual, per a elaborar en la SetCom 2021.

Un cop més, moltes gràcies a tots els que hi heu participat i ens heu ajudat a fer aquesta edició única. Ens veiem pròximament!

Paula Sentís