Lucía Alemany, frescor i realisme cinematogràfic
La directora valenciana nascuda a Tortosa, la capital de les Terres de l'Ebre, la qual pertany a la nova generació de cineastes que han aportat frescor i realisme a la indústria cinematogràfica espanyola, Lucía Alemany, és la nostra següent convidada al dimarts dia 21 d'abril a les 18:00.

Lucía Alemany, va debutar com a directora amb el seu treball final de grau, el curtmetratge "14 anys i un dia" (2015), el qual li va obrir les portes per dedicar-s'hi a la professió.  De fet, a l'edat de divuit anys, Alemany va decidir que volia fer cine, però no n'estava segura. El que li va fer apostar per aquesta professió va ser un professor que li va dir que si no n'estava segura que tires per un altre camí, que ho deixes estar, i aquí es va adonar que realment volia fer cine. 

A l'edat de trenta-tres anys, va estar a punt d'abandonar la carrera de cineasta a causa de poques oportunitats, fins que, el productor Juan Gordon (Celda 211) li va obrir del tot les portes del món del cinema. Gràcies a la determinació de Gordon, Alemany va obtenir prou finançament per poder realitzar "La Innocència" (2019), el guió de la qual el va escriure en només tres mesos juntament amb Laia Soler. 

En l'obra, ens relata la seva adolescència a través de la Lis, la qual ha de portar en secret el seu embaràs prematur. "La Innocència"  és una pel·lícula basada en el realisme i per això compten amb la improvisació al llarg d'aquesta. Com diu la mateixa creadoradóna veu a aquelles dones, com ella, que van haver d'avortar en la seva adolescència i s'han vist obligades mantenir-ho en secret. 
La pel·lícula es va estrenar en el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i va optar per nominacions als set premis Gaudí i dues als Goya. 

Està clar que li queda una gran i llarga carrera cinematogràfica per davant i seguir il·lustrant-nos de les diferents realitats que podem experimentar al llarg del camí que és la vida. Estem ben segurs que gaudireu de valent en la seva ponència. 

Fins aviat!


Anna S. 

Comentaris