Ja tenim el programa definitiu!Després de donar-li moltes voltes i molts canvis a causa de la situació actual que estem vivint al nostre país i al món sencer, per fi tenim ja el programa definitiu de la 17a Setmana de la Comunicació! Serà una setmana molt inspiradora, on diverses figures del món de l'audiovisual connectaran en streaming amb tots nosaltres per compartir una estona de xerrada sobre els seus treballs i la història que els acompanya a cadascun d'ells. Totes les ponències es retransmetran a través del canal de Youtube "Setmana de la Comunicació UdL".

La Setmana començarà el dilluns dia 20 d'abril a les 16:00 h de la tarda, acompanyant-nos en aquesta primera ponència Carles Porta, periodista i escriptor i especialment reconegut pel seu treball a documentals com 30 minuts, de TV3. Aquesta ponència l'hem titulat "Posar llum a la foscor", un bon títol per donar el tret de sortida a la Setmana. Més tard, cap a les 18:00 h de la tarda, connectarem amb Emilio Martí, cineasta, educador i artterapeuta. El títol que acompanya a aquesta segona ponència és el de "Lo real como base del cine de animación", ja que Emilio Martí acostuma a experimentar amb l’animació com a eina pel canvi social.

Dimarts següent continuarem amb la mateixa estructura que dilluns, portant a terme també dues ponències a les 16:00 h i a les 18:00 h. En la primera d'aquestes, "Inspirado en hechos reales", conversarem amb Álvaro Ortiz i Alfonso Zapico, autors de novel·la gràfica molt coneguts al nostre país. "La innocència de la meva òpera prima" serà el títol que ens acompanyarà en la segona ponència, on Lucía Alemany (cineasta) ens parlarà sobre la seva difícil trajectòria en el món cinematogràfic.


Carolina Astudillo
serà la ponent que obrirà dimecres les noves ponències, acompanyant-nos en la xerrada de les 16:00 h, "La imagen de archivo, un destino doble". Astudillo és una reconeguda realitzadora de documentals, sent la directora d'obres com El gran vuelo (2014) o Ainhoa, no soy esa (2018). Isaki Lacuesta serà el següent invitat amb qui connectarem, en la ponència de "Els límits de la realitat". Ell també és cineasta, amb una llarga trajectòria que inclou obres documentals i de ficció.

Finalment, dijous donarem per tancada la Setmana amb una clausura virtual al mateix canal de YouTube, a més de diverses sorpreses programades pel mateix dia a les nostres xarxes socials però que encara no podem desvelar. En definitiva, serà una Setmana de la Comunicació diferent de la resta d'anys però que agafem amb la mateixa il·lusió i ganes. Nosaltres la gaudirem al màxim i esperem que vosaltres també.

Fins a la propera!

Alex M. Comentaris