Emilio Martí, cineasta, artterapeuta i educador

El cineasta, terapeuta d'art i educador valencià, Emilio Martí, és el nostre segon convidat a la 17a Setmana de la Comunicació el dilluns dia 20 d'abril a les 18:00h. 

Emilio Martí nascut a València l'any 1978, és diplomat en Medicació a través de l'Art i artterapeuta certificat per la Universitat Politècnica de València i va realitzar un Màster en Producció artística. Treballa en el camp de les capacitats curatives de l'animació i estudia així mateix, les oportunitats col·laboratives de l'art i el dibuix animat en la societat com a mitjà de denúncia. Així doncs, com hem esmentat amb anterioritat la seva experiència professional inclou l'àmbit clínic, psicosocial i educatiu.

Cal destacar que la major part de les seves obres tracten temes socials, com la fòbia LGTB "Desanimado, 2011", que s'ha convertit en part de nombroses col·leccions d'art educatiu, art i malaltia mental, i art i diversitat funcional (amb funcions pedagògiques al Festival d'Alcalá de Henares i a Enlace cine). A través d'un dibuix animat que sent que no encaixa al món "real", intenta resoldre el seu malestar en el Divan d'un psicoanalista, reflexionant sobre el que significa ser diferent. En aquesta obra Martí ens convida a reflexionar sobre la diferència i la diversitat sexual amb un to còmic. 

Per altra banda, el curtmetratge "Makun", (no llores) 2019, anima els dibuixos trobats a les parets d'un centre d'internament d'immigrants a Espanya (un CIE), amb la col·laboració de tres persones migrants, per tal de denunciar la detenció inadequada en la qual la Unió Europea sotmet a persones que no han comès cap delicte.  
El cineasta desitja que aquest curtmetratge serveixi per iniciar debats humanitaris sobre el dret a migrar, l'asil, el refugi, el racisme i integració, abusos de poder i solidaritat. 
Creiem que aquest desig ja és una realitat, ja que ha estat premiat com al millor curt valencià i millor guió de curtmetratge, en el Festival de Cine i Drets Humans de València. A més a més, va ser el guanyador de la 7a edició del concurs de curts Amnistía Internacional-Abycine d'Albacete i ha estat preseleccionat a la categoria de documental als premis Goya. 

Esperem que gaudiu i reflexioneu dels diferents temes socials que ens envolten de la mà Emilio Martí. No us oblideu de seguir-nos a les nostres xarxes socials i que aquest any la Setmana es durà a cap via streaming en el canal de Youtube "Setmana de la Comunicació UdL".

Salut a tots i totes. Ens veiem aviat!

Anna S.