Visita de Roger Carandell


ROGER CARANDELL, FUNDADOR D'ADOLESCENTS.CAT, ENS VISITA.


Lourdes Farré
01/04/2019 – 12:00

Roger Carandell visitarà la Universitat de Lleida amb motiu de la 16 Setmana de la Comunicació. La seva ponència es durà a terme el 8 d'abril, a16.00 hores, sent així un dels ponents que donarà inici a les jornades. 

Carandell ens parlarà de la seva experiència en el món de la ràdio, concretament en el programa que presenta actualment a iCat FM (emissora de Catalunya Ràdio), “Adolescentsicat”, dirigit especialment als joves, que el segueixen amb gran èxit setmanalment.

Roger Carandell (Vic,1987) té 7.568 seguidors a Twitter i molt d'èxit professional. És llicenciat en periodisme a la Universitat de Vic i ell es defineix com "força impacient, molt curiós i indignat perquè ens passem un terç de la nostra vida dormint amb la quantitat de coses que hi ha per fer i per viure". També assegura que el seu plat preferit és el pa amb tomàquet i truita. 

Ha treballat en diferents mitjans de comunicació, com són l'editorial La Galera Sau i les ràdios Los 40 Principales i Ràdio Flaixbac. 

Actualment, és el director i cofundador d'Adolescents.cat, juntament amb Ernest Codina. Adolescents.cat es va crear l'any 2010, com un portal d'Internet en català que ofereix entreteniment i informació d'interès als joves catalans. En el 2011, el portal va passar a formar part del grup Nació Digital. 

El portal és un dels 10 mitjans digitals més visitats en català i el primer destinat a un públic adolescent. Actualment i segons les últimes dades registrades en l'OJD, la web comptava aquest febrer 1.171.565 usuaris únics i registrava 2.078.786 visites mensuals. 

L'any 2013, juntament amb Ernest Codina i Alba Carreres, van publicar "El manual", un llibre editat per l'editorial La Galera que recollia de forma ordenada totes les publicacions del portal Adolescents.cat, com una guia per a resoldre els dubtes que sorgeixen durant l'adolescència. En només tres mesos es van vendre 20.000 exemplars i posteriorment va ser traduït al castellà.

A finals d'any, es va publicar un segon volum, titulat "El manual 2", que va tenir el mateix èxit que la primera entrega.  Roger Carandell, creava dos anys més tard la primera novel·la d'Adolescents.cat: "El Càsting" (editorial La Galera, 2015). Una ficció que compateix amb Núria Codina i Ernest Codina.

"El Càsting", narra la història d'una jove que torna de vacances havent tingut un desengany amorós important.

Carandell i Codina tornaven a publicar l'any 2015, amb el llibre "El Consultori, tot el que no t'atreveixes a preguntar als pares". Un recull de les consultes que havien anat fent els seus lectors a través del contacte amb l'equip de psicòlogues del portal. 

L’any 2017 van publicar dos llibres: "Cartes d'Amor", il·lustrat per Bàrbara Castro amb textos d'Adolescents.cat i "500 secrets Adolescents", que recull les publicacions de la secció de secrets del portal adolescent. 

L’últim llibre de Carandell i Codines, es publica aquest any, concretament el 20 de març, surt a la venda “El Nou Manual”, un llibre que ve a ser la reedició del primer llibre d’Adolescents.cat. Comptara amb publicacions noves del portal, que parlen sobre temes com el col·lectiu LGTBI+, el feminisme, l’ús freqüent del mòbil, instagram... 
Pel que fa a la ràdio, l'any 2013 Roger Carandell, juntament amb Ernest Codina i Alba Carreres, 
iniciaven el programa "Adolescents 4.0" a través de l'emissora Los 40 principales Catalunya. El programa va finalitzar les seves emissions el juliol de 2014. 

Un any més tard, decidien intentar emetre setmanalment un programa d'Adolescents.cat, amb durada de 30 minuts, per la xarxa d'emissores de proximitat. Una trentena de ràdios municipals van programar-lo, però no va prosperar. 

Actualment, el nou projecte de Roger Carandell és el programa de ràdio "Adolescentsicat" que emet per iCat FM (Catalunya Ràdio), i també a través del canal de YouTube "adolescentsiCat ".

El programa s'iniciava el novembre de 2018 i actualment encara emet setmanalment, cada diumenge a partir de les 21.00 hores. Es tracta d'un nou espai audiovisual, dirigit per als "millennials" i la generació Z, on es fan entrevistes a personatges famosos que són d'interès per als joves i on s'aborden temes com Internet, la sexualitat, el bullying, l'alimentació, els amics... Roger Carandell és qui presenta el programa, acompanyat de la Juliana Canet i Joan Grivé , dos instagramers catalans d'èxit que participen en el programa com a col·laboradors, amb la seva pròpia secció. 

El lema del programa és "Entre hormona i hormona, neurona", i igual que aquest, tot el programa és dur a terme amb un llenguatge directe, carregat de bon humor. 

En conclusió, Roger Carandell ens visita aquest 8 d'abril a les 16.00 hores a la Universitat de Lleida amb motiu de fer-nos cinc cèntims d'aquesta trajectòria professional tan interessant, on si veu un gran interès i formació en el món de la ràdio, al que es dedica actualment amb el programa "Adolescentsicat" que està tenint molt d'èxit. 

Roger Carandell cofundador d'Adolescents.cat, juntament amb Ernest Codina, ha estat un visionari que ha sabut crear un producte molt concret per a un sector que no estava cobert, per a posteriorment convertir-lo en un producte transmèdia a través de diferents llibres, programes de ràdio i l'ús de diferents xarxes socials d'Adolescents.cat. 
Serà capaç de respondre a les nostres preguntes? Vine a veure-ho! 


Comentaris