Quim Morales, la creativitat radiofònica i l'humor


Quim Morales: “Quan faig humor vull que la gent s’ho passi bé”Oriol Almacellas, Axel Lapuerta i Cristian Merola
09/04/2019 

“Quina paraula et suggereix el concepte ràdio?” Amb aquesta pregunta que ha formulat als assistents, el radiofonista i guionista Quim Morales ha donat el tret de sortida a la conferència que ha girat entorn de la creativitat radiofònica i de l’humor més enllà de l’actualitat.

Morales també ha revelat algun dels secrets de la creativitat radiofònica, els quals considera que “es van aprenent dia a dia”. “La creativitat és molt important en qualsevol àmbit de la comunicació”, ha assegurat el ponent. En aquesta línia ha remarcat que cal ser original per atreure el públic. 

D’altra banda, l’humor ha estat un dels pilars de la conferència. D'aquesta manera, el ponent ha donat consells als assistents a l'hora de fer humor. Així, Morales ha destacat que l’humor "ha d’agradar a tothom". Fer un retrat còmic de la realitat, l'humor històric, plantejar una crítica social o denunciar les injustícies socials són alguns dels exemples que ha donat Quim Morales per garantir l’èxit de l’humor.


Al llarg de la conferència, Quim Morales ha donat a conèixer algun dels seus referents humorístics, com ara Toni Clapés, Andreu Buenafuente, Mikimoto, Alfons Arús entre altres. D’aquests humoristes n’ha assenyalat aquests aspectes per arribar a fer un bon programa d’humor: transmetre un ambient agradable al teu públic, la professionalitat i la qualitat dels guions. “Considero que s’ha de fer humor més enllà de l’actualitat, més enllà de tot el que es parodia, es parla i s’informa al llarg del dia”, ha dit el convidat.

Els límits de l’humor també han sigut un dels punts forts de la ponència. “És possible fer humor de tot, però no de qualsevol manera. S’ha d’evitar ferir als altres”, ha assegurat Morales. Segons aquest, si es traspassen els límits, ja no es considera humor perquè "no fa gràcia".

Per posar punt final a la jornada d’avui, Quim Morales ha transmès aquestes paraules: “El que més m’agrada de la ràdio és que cada dia és diferent, cada programa és diferent”.Comentaris