La Setmana amb un toc d'humor


Juan Carlos Ortega a la Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida.

Oriol Almacelles
01/04/2019 – 10:00h

L’humorista i col·laborador de nombrosos programes Juan Carlos Ortega, serà el primer convidat de la 16a Setmana de la Comunicació i durà a terme, el pròxim 8 d’abril a les 11:30, la conferència inaugural de la Setmana de la Comunicació a la Sala d'actes de la Facultat de Lletres, on també hi seran presents alumnes de Batxillerat de Lleida.
Juan Carlos Ortega (Barcelona 1968) és un humorista que va començar amb un programa radiofònic anomenat “La Bisagra” en l’emissora de Radio Nacional de España  amb el seu característic toc d’humor. Va col·laborar amb nombrosos personatges de la ràdio com Javier Sardà, Jesús Quintero i Julia Otero.

La seva primera aparició en la televisió va ser en el programa, també humorístic, “La escalera mecànica” de TVE. També va aparèixer en un programa de la televisió local de Barcelona.
Més tard va tornar a la ràdio, però aquesta vegada de la mà de Cadena SER amb el seu programa “La ventana” i paral·lelament seria col·laborador del famós programa de televisió de Telecinco “Cronicas Marcianas”.
L’any 2005 va fitxar per la cadena de televisió Cuatro i s’integraria al magazine “Channel nº 4” on s’encarregaria, com era d’esperar, de la part humorística del programa. Dos anys més tard presenta i dirigeix el programa “La noche americana” que per desgràcia va finalitzar poc després de la seva primera emissió.
L’any següent inicia una nova etapa a TV3 i crea conjuntament amb Empar Moliner i Alex Torio un programa de falsos reportatges anomenat “Herois quotidians”. A més d’aquest programa, també col·laborava en un altre de la mateixa cadena de televisió “Vacances pagades”. En aquesta mateixa etapa treballa com a col·laborador setmanal del programa “El día” de COM Ràdio.
A la cadena de televisió La 2 presentava el programa “La mitad invisible” i en aquella mateixa cadena va presentar les campanades de l’any 2012.
Actualment col·labora en l’emissora Radio Nacional España en el programa “No és un dia cualquiera” que s’emet els matins durant el cap de setmana. En aquest programa presenta dues seccions “Radio 6” i la seva secció estrella “Cuentos para Ulisses” que s’ha convertit en un dels preferits dels oients i referent en el programa. A més a més és habitual que treballi com a col·laborador de Radio Barcelona en el programa “Especialistas Secundarios”. I dins de la Cadena SER té una secció en el programa “Oh! My LOL” anomenat “Las noches de Ortega”.
Per una altra part també treballa en el famós programa “Late motiv” presentat per Andreu Buenafuente on té la seva pròpia secció “Late Radio”.
Finalment l’any 2016 va ser nomenat amb el Premio Onda per la seva trajectòria professional.
Juan Carlos Ortega sempre ha mantingut en tots els programes en què ha fet aparició, tant de ràdio com de televisió, el seu característic humor que no segueix cap esquema convencional i l’acompanya allà on vagi. En aquesta primera conferència, s’oblidarà d’ell i mantindrà un discurs seriós o es mantindrà fidel al seu estil? Estic convençut de què la resposta a aquesta pregunta és bastant fàcil i que Ortega no decebrà ni deixarà indiferent a cap persona present en la seva ponència.


Comentaris